علت منع استفاده از بطری و پستانک برای نوزدان

پرستاری

به وبلاگ من خوش آمدید


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 46
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 46
بازدید ماه : 50
بازدید کل : 1835
تعداد مطالب : 84
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1





علت منع استفاده از بطری و پستانک برای نوزدان

علت منع استفاده از بطری و پستانک برای نوزدان

بطری و پستانک یکی از وسایلی است که برای آرام کردن نوزادان استفاده می شود این در حالی است که خوردن پستانک توسط نوزاد بسیار مضر است و عوارض بدی برای او دارد.

به چه دلایلی ازبطری و پستانک در شیر خواران استفاده نکنیم؟

استفاده از بطری و پستانک برای آرام کردن نوزادان بسیار متداول است ولی هر چقدر هم پستانک تمیز نگه داشته شود باز هم مکانی برای تجمع انواع میکروب ها و انگل ها است که می تواند نوزاد را بیمار کند. کودکانی که از پستانک استفاده می کنند بیشتر مبتلا به  عفونت ها، زخم های دهانی و آلرژی می شوند. در صورتی که می خواهید از علت های استفاده نکردن پستانک برای نوزادان آگاه شوید این مقاله را با دقت مطالعه فرمایید.

به چه دلیلی شیر خواران نباید از بطری و پستانک استفاده کنند؟

به طور کلی ارائه بطری و پستانک در شیرخوارانی که از شیرمادر استفاده می کنند به دلیل ایجاد سردرگمی شیرخوار در گرفتن پستان و اختلال در تداوم تغذیه با شیرمادر و عوارض دیگر آن، توصیه نمی شود.به طور معمول با آموزشی که مادر در دوران بارداری و سپس در زایشگاه بعد از زایمان به او داده می شود باید با روش تغذیه مستقیم شیرخوار از پستان، از بیمارستان مرخص شود و جهت تداوم شیردهی از پستان، از حمایت های لازم بهره مند باشد.

چندین مطالعه نشان داده اند که دادن بسته های هدیه به مادر در زمان ترخیص که محتوی شیرمصنوعی و شیشه و پستانک باشد موجب کاهش مدت تغذیه انحصاری با شیرمادر می شود. مادران شاغل هم کار خارج از منزل را نباید بهانه ای برای استفاده از روش تغذیه با بطری قرار دهند.

عفونت های دهانی یکی از مشکلات استفاده از بطری و پستانک برای شیرخواران

آنان می توانند در ساعات حضور در منزل، شیرخوار را مستقیماً از پستان تغذیه کنند و در ایام غیبت از خانه، شیر دوشیده شده آنان با ابزار دیگری مانند فنجان یا قاشق به شیرخوار داده شود.

در برخی مهدکودک ها شیر دوشیده شده مادران را با بطری به شیرخوار می دهند.

این اقدام منجر به علاقه کمتر شیرخوار به تغذیه از پستان مادر شده و مادر با تصور ناکافی بودن شیر خود، اعتماد به نفسش را از دست می دهد.

عوارض استفاده از بطری و پستانک

-          ایجاد وابستگی

-          اشکال در گرفتن درست پستان مادر رایج ترین عارضه آن می باشد که به خاطر وجود تفاوت در مدل مکیدن پستان مادر با بطری یا پستانک بوجود می آید.

-          بالا رفتن احتمال ابتلای شیرخوار به انواع عفونت ها از قبیل: عفونت های مکرر گوش، اسهال و ...

تحقیقات بعمل آمده در خصوص ارتباط بین مصرف پستانک و افزایش خطرعفونت گوش میانی نشان داده اند که در شیرخواران 3 تا 18 ماهه درصورت حذف پستانک، کاهش میزان حمله اوتیت حاد میانی در ماه 29 درصد بوده و درصورت استفاده از آن، 33 درصد افزایش نسبت به گروه شاهد داشته است.

تحقیقات بعمل آمده در مورد ابتلا به بیماری ها، حاکی از آن است که استفاده از آن به طور مشخصی همراه با افزایش علایمی از قبیل ویزینگ، سرفه، گوش درد، استفراغ، اسهال، تب و کولیک بوده است.

-          رشد نامناسب دندان ها به خاطر مکیدن نامناسب، تقوت حرکات غلط در فک و زبان و اثر منفی بررشد طبیعی و تشریحی فک و دهان کودک

-          کم شدن تولید شیر مادر به خاطر:

  •  کاهش دفعات و طول مدت شیردهی
  • عدم تخلیه پستان ها به صورت مکرر و موثر به خاطر مکیدن های نامناسب شیرخوار

تحقیقات نشان داده است نشان داده است شیرخوارانی که در بیشتر ساعات روز و یا هنگام شب از پستانک استفاده نموده اند، چهار برابر بیشتر از شیرخوارانی که از پستانک استفاده نکرده اند در سن شش ماهگی با قطع شیرمادر و یا کاهش طول مدت تغذیه با شیرمادر روبرو شده اند.

-          مشکلات دندانی: پوسیدگی و ناهنجاری های دهان و دندان

تحقیقات انجام شده نشان داده اند در صورت استفاده از پستانک به خاطر بالا رفتن لاکتوباسیل بزاقی و کاندیدا در دهان، پوسیدگی دندان و عفونت قارچی دهان بیشتر دیده می شود.

-          بروز اختلال در تنفس و کم شدن سطح اشباع اکسیژن خون به خاطر برهم زدن هماهنگی بین تنفس و بلع شیرخوار

نکته ها

تا زمانی که فرآیند شیردهی به طرز صحیح انجام نشده است، از دادن پستانک به کودک اجتناب کنید. احتمال دارد چند هفته طول بکشد تا فرآیند شیردهی به طرز صحیح انجام شود. در نتیجه به طور کلی توصیه می شود که تا 1 ماهگی به نوزاد پستانک ندهید. با توجه به آنچه گفته شد، در صورتی که به کودک خود پستانک می دهید نکات زیر را همواره به خاطر داشته باشید:

اجازه دهید کودک پیشگام شود. در صورتی که کودک علاقه ای به پستانک ندارد ، او را وادار به این کار نکنید.

از روش های دیگر برای آرام کردن کودک استفاده کنید. از پستانک به عنوان اولین وسیله برای آرام کردن کودک استفاده نکنید. شاید عوض کردن حالت و وضعیت کودک به تنهایی برای آرام کردن او کافی باشد.

 مراقبت از نوزاد در منزل



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







نوشته شده توسط hasty در چهار شنبه 4 دی 1398

مطالب پیشین


Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by emehregan