پرستاری

به وبلاگ من خوش آمدید


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 58
بازدید دیروز : 91
بازدید هفته : 149
بازدید ماه : 153
بازدید کل : 1938
تعداد مطالب : 84
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1





سرماخوردگی در سالمندان

سرماخوردگی  در سالمندان

در این مقاله به بررسی سرماخوردگی در سالمندان و نحوه مراقبت کردن از آنها می پردازیم.

همه ما می دانیم با بالا رفتن سن، شرایط فیزیولوژیک سالمندان حساس و شکننده تر می شود. شاید بتوان حتی از این مثال استفاده کرد که :  سالمندان از نظر آسیب پذیر بودن بیشتر به نوزادان و کودکان شباهت پیدا می کنند. به همین خاطر آنها به مراقبت های دقیق و توجه ویژه منظم تری احتیاج دارند. خصوصا هنگامی که در شرایط نامعمول قرار می گیرند، بعنوان مثال شرایطی مثل آمدن فصل پاییز و کم شدن دما و تغییرات شرایط جوی که حتی زندگی جوان ترها را دچار تغییر می کند، چه برسد به زندگی سالمندان.

به همین دلیل در این فصل لازم است سالمندان و خانواده های آنها از نکات مهم بهداشتی و مراقبتی آگاه باشند تا به جای ابتلا به بیماری و صدمه دیدن بتوانند از هوای مطبوع پاییز به اندازه کافی لذت ببرند و فصل خوشی را سپری کنند.

-          همیشه لباس گرم همراه داشته باشید

یکی از تغییرات مهم در فصل پاییز، پایین آمدن دمای هوا و باد و بوران های ناگهانی و غیرقابل پیش بینی است. با کم شدن دمای هوا سیستم تنظیم کننده دمای بدن که از مغز و غده تیروئید فرمان می گیرد، به سرعت فعال می شود و دمای بدن فرد را مطابق شرایط محیطی تنظیم می کند، ولی در سالمندان به دلیل کهولت سن و ضعیف بودن سیستم دفاعی بدن این اتفاق نمی افتد و سیستم تنظیم کننده به کندی واکنش نشان می دهد. این افراد احساس سرمای بیشتری می کنند و سرما باعث تضعیف سیستم ایمنی شان می شود، بنابراین سالمند بیشتر در معرض سرماخوردگی  آنفلوآنزا ، پنومونی و… قرار می گیرد.

-          حتما واکسن آنفلوآنزا بزنید آنفلوآنزا بیماری کشنده ای نیست

البته قابل ذکر است (به جز در موارد نادر و بعضی از انواع آن) ولی این بیماری در سالمندان با شدت بیشتری بروز می کند و در صورتی که اقدامات درمانی به سرعت انجام نگیرد، امکان دارد کشنده هم باشد، ولی راهکار بسیار خوبی برای جلوگیری از آنفلوآنزا وجود دارد از جمله تزریق واکسن آنفلوآنزاست. توجه به این مورد ضروری است : هر سال واکسن آنفلوآنزا تزریق کنید. زمان تزریق باید تقریبا از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر باشد تا بتواند ایمنی را تا آمدن فصل سرما در بدن ایجاد کند.

-          غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی بخورید

مواد خوراکی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی سالمندان دارند. البته توجه به غذای کافی و مفید سالمند در همه فصول به خصوص در فصول سرد سال که سیستم ایمنی باید قوی تر عمل کند ، الزامی است.

توجه : در این فصل بهتر است بیشتر از مرکبات استفاده کنید. این میوه ها حساسیت کمتری ایجاد می کنند و پتاسیم بیشتری هم دارند که در کاهش فشار خون نقش مهمی دارد.

-          مراقبت افسردگی در افراد سالمند با علائم متفاوت باشید

به طور کلی ، میزان افسردگی در سالمندان زیادتر از جمعیت عادی نیست، اما توجه به این موضوع که آثار ناشی از آن در سالمندان شدیدتر است، ولی شدت افسردگی با تغییر فصل و کم شدن ساعات روز و افزایش ساعات تاریکی هوا ارتباط دارد، به طوری که افسردگی در کشورهای اسکاندیناوی که به قطب شما نزدیک تر هستند و تغییرات روشنایی و تاریکی زیادی در فصول سرد سال دارند ، بیشتر دیده می شود.

-          بیماری های زمینه ای را کنترل کنید

سیستم بدن متعادل عمل می کند و در صورتی که شخص سالمند دچار کوچک ترین بیماری ای شود، تمام سیستم ایمنی بدن را فعال می کند و عملکرد آن را تغییر می دهد. به عبارتی دیگر ، سیستم ایمنی بدن از تعادل خارج می شود، بنابراین افرادی که مبتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی ، دیابت و .. هستند، سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و با ورود ویروس یا باکتری واکنش شدیدی نشان می دهند. بدون شک اگر فردی با این بیماری به دوره کهولت سن برسد نیز آسیب پذیرتر خواهد بود .

لازم به ذکر است واکنش هایی که سالمندان در مواجهه با بیماری از خود نشان می دهند، بسیار متفاوت تر است، بعنوان مثال امکان دارد سالمندی که به بیماری قلبی مبتلاست،  با یک سرماخوردگی ساده دچار اختلال حواس شود یا سالمندی که دچار دیابت کنترل شده است، در اثر ابتلا به آنفلوآنزا ، دچار دیابت از کنترل خارج شده یا عوارض کلیوی ناشی از دیابت شود. مثلا کراتینین خونش بالا برود. گاهی هم ممکن است سالمند مبتلا به بیماری قلبی در اثر ابتلا به آنفلوآنزا دچار سکته قلبی شود.  این موارد باید جدی گرفته شوند  و در واقع، نباید اجازه داد افراد در معرض خطر دچار بیماری هایی مانند آنفلوآنزا ، پنومونی و … شوند. به همین دلیل است که آنفلوآنزا در سالمندان و کودکان می تواند تا ۲۰ درصد باعث مرگ و میر شود.

-           حواستان به مواد حساسیت زا باشد

با آغاز فصل پاییز اتفاق دیگری در مناطق خشک با آب و هوای آلوده در شهرهای بزرگی مانند تهران و …. می افتد. زمانی که هوا آلوده است و بارندگی هم وجود ندارد، هوا راکد می‌ شود و احتمال اینکه در آن ریزگردهای آلوده و مواد حساسیت زا وجود داشته باشد، زیاد است. وجود این مواد در هوا باعث می ‌شود ریه سالمندان به خصوص آنهایی که دچار بیماری آسم یا بیماری های مزمن ریوی هستند، در معرض خطر قرار بگیرند و بیماریشان تشدید و حتی باعث بستری شدنشان در بیمارستان شود.

-          مراقب خشکی پوست باشید

خشکی پوست در همه افراد در این فصل دیده می شود. برای جلوگیری از آن بهتر است به این نکات توجه کنید.

به این نکته توجه شود که حتی الامکان سعی کنید از صابون های خنثی یا روغنی بیشتر استفاده کنید. بهتر است آب شست ‌و شو زیاد داغ نباشد. کرم های مرطوب ‌کننده بیشتر مفید هستند. استفاده از آنها به تجویز پزشک نیاز ندارد و می توان از کرم ها به اندازه کافی استفاده کرد.

-          در هوای آلوده از خانه خارج نشوید

-          ورزش در هر فصلی از سال برای سالمندانی که مشکل جدی ندارند ، توصیه می شود.

دقت شود در روزهایی که آلودگی هوا زیاد است از خانه خارج نشوید و در محیط های در بسته ورزش کنید. گرمکن مناسب بپوشید . اگر دچار آسم یا بیماری قلبی هستید از دویدن در هوای سرد، آلوده و بارانی جدا خودداری کنید. بعد از ورزش روزانه بهتر است حمام بروید .  قبل از حمام،  فضای آن را گرم کنید.

-          مراقب سرما خوردگی باشید

سرما خوردگی یک بیماری جدی نیست و فقط چند روزی موجب کسلی و ناراحتی در شخص می شود. این بیماری هیچ درمانی ندارد و درمان صرفا تسکینی هستند ولی کاملا قابل پیشگیری است.

برای جلوگیری از سرما خوردگی دفعات شست ‌و شوی دست ها را در فصول سرد سال بیشتر کنید. این کار بهترین روش برای شکستن زنجیره انتقال ویروس است. از حضور در اماکن عمومی پر ازدحام خودداری کنید. هر از گاهی لباس گرم بپوشید و در و پنجره های خانه را باز کنید. با فرد دچار سرما خوردگی دست ندهید و روبوسی نکنید.

 پرستار متخصص بچه



نوشته شده توسط hasty در چهار شنبه 4 دی 1398

علت منع استفاده از بطری و پستانک برای نوزدان

علت منع استفاده از بطری و پستانک برای نوزدان

بطری و پستانک یکی از وسایلی است که برای آرام کردن نوزادان استفاده می شود این در حالی است که خوردن پستانک توسط نوزاد بسیار مضر است و عوارض بدی برای او دارد.

به چه دلایلی ازبطری و پستانک در شیر خواران استفاده نکنیم؟

استفاده از بطری و پستانک برای آرام کردن نوزادان بسیار متداول است ولی هر چقدر هم پستانک تمیز نگه داشته شود باز هم مکانی برای تجمع انواع میکروب ها و انگل ها است که می تواند نوزاد را بیمار کند. کودکانی که از پستانک استفاده می کنند بیشتر مبتلا به  عفونت ها، زخم های دهانی و آلرژی می شوند. در صورتی که می خواهید از علت های استفاده نکردن پستانک برای نوزادان آگاه شوید این مقاله را با دقت مطالعه فرمایید.

به چه دلیلی شیر خواران نباید از بطری و پستانک استفاده کنند؟

به طور کلی ارائه بطری و پستانک در شیرخوارانی که از شیرمادر استفاده می کنند به دلیل ایجاد سردرگمی شیرخوار در گرفتن پستان و اختلال در تداوم تغذیه با شیرمادر و عوارض دیگر آن، توصیه نمی شود.به طور معمول با آموزشی که مادر در دوران بارداری و سپس در زایشگاه بعد از زایمان به او داده می شود باید با روش تغذیه مستقیم شیرخوار از پستان، از بیمارستان مرخص شود و جهت تداوم شیردهی از پستان، از حمایت های لازم بهره مند باشد.

چندین مطالعه نشان داده اند که دادن بسته های هدیه به مادر در زمان ترخیص که محتوی شیرمصنوعی و شیشه و پستانک باشد موجب کاهش مدت تغذیه انحصاری با شیرمادر می شود. مادران شاغل هم کار خارج از منزل را نباید بهانه ای برای استفاده از روش تغذیه با بطری قرار دهند.

عفونت های دهانی یکی از مشکلات استفاده از بطری و پستانک برای شیرخواران

آنان می توانند در ساعات حضور در منزل، شیرخوار را مستقیماً از پستان تغذیه کنند و در ایام غیبت از خانه، شیر دوشیده شده آنان با ابزار دیگری مانند فنجان یا قاشق به شیرخوار داده شود.

در برخی مهدکودک ها شیر دوشیده شده مادران را با بطری به شیرخوار می دهند.

این اقدام منجر به علاقه کمتر شیرخوار به تغذیه از پستان مادر شده و مادر با تصور ناکافی بودن شیر خود، اعتماد به نفسش را از دست می دهد.

عوارض استفاده از بطری و پستانک

-          ایجاد وابستگی

-          اشکال در گرفتن درست پستان مادر رایج ترین عارضه آن می باشد که به خاطر وجود تفاوت در مدل مکیدن پستان مادر با بطری یا پستانک بوجود می آید.

-          بالا رفتن احتمال ابتلای شیرخوار به انواع عفونت ها از قبیل: عفونت های مکرر گوش، اسهال و ...

تحقیقات بعمل آمده در خصوص ارتباط بین مصرف پستانک و افزایش خطرعفونت گوش میانی نشان داده اند که در شیرخواران 3 تا 18 ماهه درصورت حذف پستانک، کاهش میزان حمله اوتیت حاد میانی در ماه 29 درصد بوده و درصورت استفاده از آن، 33 درصد افزایش نسبت به گروه شاهد داشته است.

تحقیقات بعمل آمده در مورد ابتلا به بیماری ها، حاکی از آن است که استفاده از آن به طور مشخصی همراه با افزایش علایمی از قبیل ویزینگ، سرفه، گوش درد، استفراغ، اسهال، تب و کولیک بوده است.

-          رشد نامناسب دندان ها به خاطر مکیدن نامناسب، تقوت حرکات غلط در فک و زبان و اثر منفی بررشد طبیعی و تشریحی فک و دهان کودک

-          کم شدن تولید شیر مادر به خاطر:

  •  کاهش دفعات و طول مدت شیردهی
  • عدم تخلیه پستان ها به صورت مکرر و موثر به خاطر مکیدن های نامناسب شیرخوار

تحقیقات نشان داده است نشان داده است شیرخوارانی که در بیشتر ساعات روز و یا هنگام شب از پستانک استفاده نموده اند، چهار برابر بیشتر از شیرخوارانی که از پستانک استفاده نکرده اند در سن شش ماهگی با قطع شیرمادر و یا کاهش طول مدت تغذیه با شیرمادر روبرو شده اند.

-          مشکلات دندانی: پوسیدگی و ناهنجاری های دهان و دندان

تحقیقات انجام شده نشان داده اند در صورت استفاده از پستانک به خاطر بالا رفتن لاکتوباسیل بزاقی و کاندیدا در دهان، پوسیدگی دندان و عفونت قارچی دهان بیشتر دیده می شود.

-          بروز اختلال در تنفس و کم شدن سطح اشباع اکسیژن خون به خاطر برهم زدن هماهنگی بین تنفس و بلع شیرخوار

نکته ها

تا زمانی که فرآیند شیردهی به طرز صحیح انجام نشده است، از دادن پستانک به کودک اجتناب کنید. احتمال دارد چند هفته طول بکشد تا فرآیند شیردهی به طرز صحیح انجام شود. در نتیجه به طور کلی توصیه می شود که تا 1 ماهگی به نوزاد پستانک ندهید. با توجه به آنچه گفته شد، در صورتی که به کودک خود پستانک می دهید نکات زیر را همواره به خاطر داشته باشید:

اجازه دهید کودک پیشگام شود. در صورتی که کودک علاقه ای به پستانک ندارد ، او را وادار به این کار نکنید.

از روش های دیگر برای آرام کردن کودک استفاده کنید. از پستانک به عنوان اولین وسیله برای آرام کردن کودک استفاده نکنید. شاید عوض کردن حالت و وضعیت کودک به تنهایی برای آرام کردن او کافی باشد.

 مراقبت از نوزاد در منزل



نوشته شده توسط hasty در چهار شنبه 4 دی 1398

درمان میگرن در کودکان

درمان میگرن در کودکان

در این مقاله به بررسی درمان میگرن در کودکان می پردازیم.

مشخصات و علائم میگرن در کودکان

میگرن کلاسیک

بیماری اورا یا پیش درآمدaura  بسیار مشخصی دارد، که بعد ازآن یک طرف سر درد می گیرد. این پیش درآمد به طور معمول به صورت اختلالات بینایی بروز می کند و برخی اوقات به صورت اختلالات بویایی هم گزارش شده است. به عنوان مثال، پیش درآمد اختلالات بینایی ممکن است به شکل تاری دید یا جرقه های نور که به شکل زیگ زاگ است نمایان شود.

همچنین برخی از کودکان میدان دید خود را از دست می دهند، به طوری که کلمات و جملات را نیمه کاره رها می کنند. این اختلالات بینایی در ۳۰% ازکودکان مبتلا به میگرن دیده می شود. وقتی که کودک برای اولین بار دچار چنین حالتی می شود، بسیار مضطرب می شود. سردرد به طور معمول بعد از ظهور اختلالات بینایی یا همزمان با آن بروز می کند .

میگرن معمولی

 احتمالا کمتر با پیش درآمد همراه است. سردرد نیز دریک طرف سر حس نمی شود، بلکه بیشتر به صورت یک سردرد تعمیم یافته است. امکان دارد در این نوع میگرن علاوه بر احساس کسالت عمومی حالت تهوع ویا استفراغ نیز وجود داشته باشد.

طبق تحقیقات بعمل آمده گفته می شود میگرن حاد به صورت حملات سرگیجه به وجود می آید و یا آنکه کودک مبتلا به طور متناوب استفراغ می کند استفراغ دوره ای یا میگرن شکمی. در چنین حالتی سردرد مهمترین مشخصه میگرن نیست. بروز میگرن در کودکان مبتلا به میگرن حاد که به طور متناوب استفراغ می کنند و گاهی از دردهای شکمی نیز رنج می برند، بعدها در زندگی آتی به صورت میگرن معمولی خواهد بود.

تشخیص حملات سرگیجه از حملات بیماری صرع امکان دارد دشوار باشد، زیرا حمله امکان دارد به قدری شدید باشد که کودک زمین بخورد.

طبق آمار کودکان مبتلا به میگرن ظاهرأ حدود ۴۰% بیشتر از کودکان دیگر به حالت تهوع در مسافرت دچار می شوند.

به عنوان یک راهنمایی مختصر بدانید در صورتی که کودک:

-          سردرد دارد و سردردش باعث بیدار شدن او از خواب می شود.

-          به خاطر نامعین تغییری در رفتار کودک ایجاد شده است.

-          سردرد دارد و سردردش بعد از بیدار شدن از خواب بدتر می شود.

-          هیچگونه سابقه بیماری میگرن در خانواده اش وجود ندارد.

-          سردرد دارد و سردردش موقع سرفه شدیدتر می شود.

-          نشانه های عصب شناختی مانند ضعف در قسمت های مختلف بدن دارد.

-          مشکلات بینایی مداوم دارد، مانند دیدن نورهای رنگی یا زیگ زاگی به مدت چند روز

باید برای پی بردن به دلایل سردرد تحت معاینه و بررسی قرار گیرد. پیش از تشخیص میگرن باید از وجود بیماری های ساده مانند سینوزیت نیز اطمینان حاصل شود. بررسی هایی که در چنین شرایطی باید انجام شود عبارت است از :

-          کنترل فشار خون: در مورد نوع سردرد و زمان بروز آن باید اطلاعات کافی جمع آوری و سپس فشار خون بیمار کنترل شود.

-          سی . تی . اسکن: در صورتی که علائم بیماری نشان دهنده این باشد که سردرد ناشی از به وجود آمدن بیماری اما قابل درمان است، بهتر است برای بیمار سی. تی. اسکن انجام بگیرد.

-          گرفتن نوار مغزی: در صورتی که کودکی حین سردرد حالت گیجی و خواب آلودگی نیز داشته باشد، توصیه می شود از او نوار مغزی گرفته شود.

 در صورتی که هیچ یک از عوامل ذکر شده نتواند وجود میگرن در کودک را ثابت کند، می توان از طریق چند بررسی ساده زیر عواملی که باعث بروز بیماری میگرن می شوند را شناسایی کرد که عبارتند از:

-          نظرخواهی از معلمان مدرسه در خصوص چگونگی پیشرفت درسی کودک: مشکلات خاص درسی ممکن است موجب نگرانی و ناتوانی کودک بشود و در نهایت به شکل سردرد بروز کند.

-          ارتباط با شرایط تنش زا: حتی اتفاقات لذت بخشی مانند رفتن به جشن تولد، رفتن به تئاتر، شرکت در مسابقات ورزشی یا هر نوع آزمونی احتمال دارد موجب بروز سردرد در کودک شود.

 پیشگیری از میگرن

 اجتناب از خوردن غذاهایی که امکان دارد باعث تشدید حملات میگرن شود یکی از راه های پیشگیری است.

شرایط تنش زا را نیز می توان تا حدی کنترل کرد، به این صورت که کودک با بزرگ شدن و رسیدن به دوران بلوغ در کنترل محیط خود و فشارهای روانی موفقتر خواهد شد.

در صورتی که بتوان از طریق آموزش صحیح به کودک یاد داد چگونه با مشکلات دست و پنجه نرم کند، می توان امیدوار بود در مواقعی که شکست های گوناگون اتفاق می افتد، آرامش خود را حفظ کند.

پیامد بیماری میگرن

بیماری میگرن خوشبختانه با بالا رفتن سن، هم از نظر شدت و هم از نظر تواتر، رو به کاهش می گذارد. ولی این مسئله تا میانسالی احتمال دارد طول بکشد. سالهای نوجوانی و ۲۰ سالگی و ۳۰ سالگی جزء سالهایی است که این بیماری هنوز وجود دارد، اما تجربه به مبتلایان به این بیماری می آموزد که چگونه از شدت حملات میگرن کم کنند یا چگونه جلوی بروز آنها را بگیرند.

میگرن یک سردرد است که بیشتر عصبی است. سعی کنید زیاد عصبی نشوید و به اعصاب خود کنترل داشته باشید.

همچنین برای درمان میگرن تغذیه خوبی داشته باشید.

ورزش را فراموش نکنید. بخندید و شاد باشید.

برای بعضی کودکان گذاشتن یخ یا بستن دستمال روی سر بر تسکین مشکلشان تاثیر میگذارد.

 مزایای پرستار بیمار



نوشته شده توسط hasty در چهار شنبه 4 دی 1398

دیستروفی عضلانی در کودک

دیستروفی عضلانی در کودک

بیماری دیستروفی عضلانی در کودک یک اختلال ژنتیکی است که موجب ضعیف شدن عضلات بدن کودک می شود. این بیماری  یک نوع بیماری ماهیچه ای است که در کودکان رخ می دهد. کودکانی که به این بیماری دچار هستند توانایی نشستن درست، راه رفتن طبیعی،  حرکت دست های خود به راحتی و نفس کشیدن راحت را ندارند و در نهایت، با توجه به بیشتر شدن  ضعف عضلانی درکودکان، احتمال دارد تمام قدرت خود را از دست بدهند.

 دلایل بیماری دیستروفی عضلانی در کودکان:

بیماری دیستروفی عضلانی در کودکان به دلیل وجود یک ژن معیوب اتفاق می افتد که مسئول تولید نوعی پروتئین برای حفاظت از فیبرهای عضلانی است. در صورتی که اطلاعات ژنتیکی گم شده باشد و یا نادرست باشند مانع از تولید پروتئین مورد نیاز برای سوخت و ساز و حفظ عضلات کودک می شود و به آن ها آسیب می رساند و آن ها را ضعیف می کند. نقص در یک ژن خاص که منجر به دیستروفی عضلانی در کودکان می شود، نتیجه یک جهش ژنتیکی است. این جهش یا به صورت ارثی  رخ می دهد یا اینکه خود به خود در جنین در حال رشد اتفاق می افتد.

علائم اولیه دیستروفی عضلانی در کودکان:

مهمترین علامت دیستروفی عضلانی در کودکان بالا رفتن ضعف عضلانی در کودک است.  علائم دیگر که در دیستروفی عضلانی در کودکان امکان دارد دیده شوند عبارتند از :

-          اختلال در راه رفتن طبیعی یا در چهار دست و پا رفتن کودک

-          زمین خوردن مکرر کودک

-          در هنگام راه رفتن کودک انگشتان پایش را جمع کند.

-          مشکل داشتن کودک در بلند شدن از خواب و یا حالت نشستن

-          اختلال در یادگیری کودک

-          راه رفتن کودک برروی انگشتان پا

-          سفتی عضلات و درد در آن قسمت

-          بزرگ شدن ماهیچه های ساق پا

تشخیص بیماری دیستروفی عضلانی در کودکان

برای تشخیص دیستروفی عضلانی در کودکان باید حتما، به پزشک مراجعه شود تا او بتواند با بررسی بیماری و انجام یک معاینه فیزیکی کامل از کودک به او کمک کند.

پزشک امکان دارد آزمایش های خاصی را برای درمان کودک به شما توصیه کند از قبیل:

-          آزمایش ژنتیک: بررسی جهش ژن ها در نمونه خون کودک مبتلا به دیستروفی عضلانی.

-          نتایج آزمایش ریه ها: بررسی عملکرد ریه ها در کودکان از جمله راه های تشخیص این بیماری است.

-          آزمون های آنزیمی:  بررسی کردن آنزیم های منتشر شده در عضلات آسیب دیده می تواند به تشخیص این بیماری کمک کند.

-          بیوپسی عضلانی: بررسی از بین رفتن و تجزیه و تحلیل عضلات کودکان از طریق برداشتن یک برش کوچک از عضلات.

-          الکترومیوگرافی:  اندازه گیری فعالیت های الکتریکی عضلات و مقایسه ی تغییرات آن ها با الگوی فعالیت الکتریکی طبیعی در عضلات یک فرد معمولی است که می تواند به تشخیص این بیماری کمک کند.

-          آزمایش قلبی مانیتورینگ : بررسی عملکرد قلب کودک نیز از جمله راه های تشخیص این بیماری می باشد.

درمان بیماری دیستروفی عضلانی در کودکان:

بیماری دیستروفی عضلانی در کودکان هیچ راه درمان قطعی ندارد ، اما درمان های خاصی وجود دارد که می تواند در کم شدن مشکلات کودکان موثر باشد.

 این روش های درمان به کودکان کمک می کنند تا فعال باقی بمانند.

-          درمان به کمک دستگاه ها

در این روش درمانی که از طریق دستگاه های کمکی انجام می شود، می تواند کیفیت زندگی کودکان مبتلا به بیماری دیستروفی عضلانی را بالا ببرد . تمرینات کششی به طور منظم می تواند تحرک و انعطاف پذیری مفاصل را بهبود بخشد. تمرینات هوازی هم می تواند به بهبود تحرک، قدرت و سلامتی کلی بدن کودکان کمک کند. استفاده نکردن از وسایلی، مانند واکر و صندلی چرخ دار، می تواند موجب حفظ تحرک در کودکان شود. کمک های تنفسی مانند به کار بردن دستگاه آپنه در هنگام خواب، می تواند شب ها به بهبود مصرف اکسیژن در این کودکان کمک زیادی بکند

-          استفاده از دارو

پزشکان امکان دارد مصرف کورتیکواستروئیدهایی مثل پردنیزولون را در کودکان توصیه کنند، که موجب به تاخیر انداختن پیشرفت ها، نشانه ها و اثرات دیستروفی عضلانی و بیشترشدن قدرت عضلات در کودکان  می شود و بسیار موثر می باشد. با این حال استفاده طولانی مدت از این داروها امکان دارد استخوان های کودک شما را ضعیف کند و شانس شکستگی در آن ها را بیشتر کند. برخی دیگر از پزشکان هم ممکن است داروهای قلبی، مانند مسدودکننده های بتا و همچنین مهارکننده های آنزیم ها و یا تبدیل کننده هایی مانند آنژیوتانسین را تجویزکنند، که این  داروها هم برای جلوگیری از خسارت وارده به قلب نوزاد با توجه به وجود این اختلال بسیار مفید خواهد بود

-          جراحی

ممکن است در موارد شدیدتر، پزشک عمل جراحی را برای اصلاح انحنای ستون فقرات در کودکان مبتلا  به بیماری دیستروفی عضلانی توصیه کند که جراحی  باعث می شود مشکل تنفسی را هم در کودکان از بین برد.

پرستار کودک در منزل

 



نوشته شده توسط hasty در چهار شنبه 4 دی 1398

الگوی غذایی مناسب برای سالمندان (بخش اول)

الگوی غذایی مناسب برای سالمندان (بخش اول)

داشتن یک الگوی غذایی مناسب برای سالمندان و مراقبت از سالمندان نکات مهمی است که باید خانواده ها و پرستار سالمند به آن توجه بالایی داشته باشند.

سالخوردگان در هر جامعه ای از جمله جوامع پیر یا جوان وجود دارند و درصدی از آن را تشکیل می دهند. به طوری که جمعیت سالخوردگان در جهان رو به افزایش است و این گروه توجه خاص می طلبند. پس پرستاری از سالمندان و مراقبت از ایشان و استفاده از الگویی مناسب برای تغذیه شان امری اجتناب ناپذیر است.

 پیری واقعیتی است اجتناب ناپذیر، پس چه بهتر که به جای تسلیم شدن خود را تجهیز کنیم تا بتوانیم بیشترین بهره را از این دوره عمر ببریم و برای این کار کافی است که نظر واقع بینانه به آن داشته باشیم. یعنی پیری را به عنوان دوره ای از مراحل گذراندن عمر بدانیم که باید همچنان از آن بهترین استفاده ها را برد. سلامتی افراد سالمند و مراقبت از سالمندان ارزش اقتصادی زیادی برای جامعه دارد چرا که دولتها برای مراقبتهای بهداشتی افراد مسن هر سال مبالغی را هزینه می کنند که خود می تواند رقم قابل ملاحظه ای باشد و این در حالی است که پیشگیری و درمان در مقایسه با روشهای درمانی مقرون به صرفه است. از مشکلات شایع دوران سالمندی مشکلات تغذیه ای می باشد. درآمد کم همراه با سایر عوامل اجتماعی، روانی و فیزیولوژیکی که در سنین بالا بوجود می آیند. احتمالاً از عوامل مؤثر در جذب ناکافی و عدم کفایت رژیم غذایی در برخی از افراد مسن محسوب می گردد.

 مشکلات مؤثر بر وضع تغذیه فرد سالمند

  • بیماری ها:

مبتلا شدن به بیماریهای مختلف بر روی وضعیت تغذیه ای سالمند تأثیر می گذارد برای اینکه نیاز او به مواد مغذی هم به دلیل پیشرفت بیماری و هم در اثر داروهایی که برای درمان بیماری تجویز می شود افزایش پیدا می کند. این نکته اهمیت ارزیابی هر یک از سالمندان را با در نظر گرفتن سلامت عمومی ، میزان فعالیت بدنی و وجود بیماریهای مزمن در آنها به منظور ارایه توصیه های غذایی مناسب نشان می دهد.

  • اختلالات گوارشی:

اختلالات گوارشی شامل حالت تهوع، ترش کردن و یبوست به طورمعمول با بالا رفتن سن افزایش می یابد. این علایم می تواند ناشی از کاهش ترشحات صفرا، عادات غذایی نامناسب، وضعیت نامناسب اجابت مزاج، نگرانی های ذهنی و عوارض داروهای مصرف شده و …  باشد. پرستار سالمند باید در هر لحظه از وضعیت جسمانی سالمند مراقبت به عمل آورد و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در وضعیت سالمند با خانواده ایشان ویا مراکز درمانی  تماس حاصل نماید.

  • مشکلات روده ای:

یکی از مشکلات شایع که بسیاری از سالمندان دچار آن هستند یبوست می باشد که احتمال می رود به دلیل دریافت ناکافی مایعات، موجب تولید مدفوع زیاد و نرم و تعداد دفعات اجابت مزاج می شود که با تغذیه مناسب و مراقبت از سالمند می شود این مشکل را کنترل کرد.

  • مشکلات سالمندان در غذا خوردن:

تغییرات اعصاب ماهیچه ها و کم شدن ترشح بزاق می تواند منجر به بروز مشکلات بلع در سالمندان شود. چنین حالاتی موجب ترس از خفگی و در نتیجه امتناع از خوردن غذا می شود.  کم آبی عمومی بدن و مصرف بعضی داروها که موجب خستگی دهان می شود هم گاهی اوقات مزید برعلت می شوند، سالمندان باید فقط در حالی که نشسته اند غذا بخورند، توجه داشته باشید خوردن غذا در وضعیت خوابیده، خطر ورود غذا به دستگاه تنفس و التهاب ریه را افزایش می دهد.

بنابراین احتیاج است پرستار سالمند در موقع دادن غذا به سالمند توجه و دقت کافی و لازم را جهت مراقبت از سالمند  داشته باشد.

نیازهای تغذیه ای سالمندان:

  • چربیها

کم شدن و کنترل چربی و انرژی دریافتی در دوران سالمندی می تواند موجب به کاهش دریافت اسید چرب ضروری اسیدلینولئیک شود. ضمن آن که تأکید بر محدودیت مصرف موادغذایی سرخ شده وجود دارد ولی مصرف یک قاشق سوپخوری روغنهای گیاهی به منظور تأمین اسید لینولئیک و ویتامین ای «ای» ضروری است. در ضمن  توصیه می شود ۲۵ تا ۳۰ درصد انرژی کل مورد نیاز از طریق چربیها تأمین شود.

  • انرژی

با بالا رفتن سن به علت تغییرات متابولیسم، کاهش فعالیت بدنی و کاهش بافت ماهیچه ای نیاز به انرژی نیز کاهش می یابد، نیازهای انرژی در افراد سالمند زن حدود ۱۴۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوکالری و برای سالمند مرد حدود ۱۶۰۰تا ۲۴۰۰ کیلوکالری است. برای افراد سالمند دارای فعالیت محدود کل انرژی مورد نیاز نزدیک به ۱۱۰۰ تا ۱۳۰۰در زنان و ۱۳۰۰تا ۱۶۰۰در مردان می باشد.

ورزش منظم می تواند موجب بهبود و توان فرد برای فعالیت بدنی و افزایش و حفظ توانایی او برای فعالیت های روزانه باشد. پیاده روی منظم، ظرفیت تنفس را بیشتر می کند و در نتیجه باعث کم شدن احساس خستگی، افزایش هوشیاری و کارآیی و نیز استحکام استخوانها می شود. کاهش انرژی دریافتی نسبت به سنین میانسالی برای پیشگیری از افزایش وزن لازم است. حال اگر مصرف انرژی در نتیجه ناتوانیها به مقدار زیادی کاهش پیدا کند منجر به تشدید ضعف و محدودیت بیشتر برای انجام فعالیتهای بدنی و دیگر فعالیتهای روزانه می شود.

حفظ تعادل انرژی سالمندان یکی از اهداف اصلی ارایه خدمات تغذیه ای است و به هنگام تنظیم نیازهای کالر یک موضوع ثابت نگهداشتن وزن بدن فرد باید در اولویت قرار گیرد. اما باید افزایش نیازها به هنگام ابتلا به بیماری، عفونت، استرس و جراحی و جراحتهای احتمالی در هنگام مراقبت از سالمند در نظر گرفته شود.

  • پروتئین

متابولیسم پروتئین در طول حیات شخص همواره در بدن ادامه دارد. هر چند با بالا رفتن سن رشد بدن متوقف می شود. اما حتما باید پروتئین کافی مصرف شود تا جایگزین مناسبی که اجباراً به خاطر مرگ سلولهای پوست و مخاط دستگاه گوارش و ترشحات بدن و محصولات زاید حاصل از متابولیسم از دست رفته است جبران شود.

 از طرف دیگرمواد انرژی زای غیر پروتئینی باید به مقدار کافی دریافت شوند تا از پروتئین مصرفی در حفظ  توده پروتئینی بدن به نحو بهتری استفاده شود. توصیه می شود ۱۲ تا ۲۰ درصد از انرژی دریافتی روزانه از پروتئین ها تأمین شود و همچنین ۵۰  تا ۶۰ درصد کل انرژی روزانه از کربوهیدراتها تأمین گردد.

«ادامه دارد....»

پرستار کودک

پرستار نوزاد



نوشته شده توسط hasty در شنبه 25 آبان 1398

اهمیت مصرف میوه برای مراقبت از کودک

اهمیت مصرف میوه برای مراقبت از کودک

طی تحقیقات بعمل آمده در این مقاله تلاش کردیم به بررسی اهمیت مصرف میوه برای مراقبت از کودک و همچنین تأثیر آن در رشد کودک بپردازیم.

نیازهای غذایی کودکان بر اساس سن، سایز، متابولیسم بدن، شرایط سلامت آنها و سایر عوامل تغییر می کنند. یکی از گروه های غذایی مناسب برای تغذیه کودکان میوه می باشد.

ویتامین موجود درمیوه ها

همانطور که می دانیم، علم تغذیه علم تعادل است و در مورد میوه ها نمی توان گفت کدام میوه برتری خاصی نسبت به دیگری دارد. میوه ها به دلیل دارا بودن املاح و مواد معدنی نقش بسزایی در سلامت بدن، پوست و مو ایفا می کنند. به طور متوسط میوه ها به مقدار قابل توجهی سرشار از کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم و آهن بوده و برای تأمین، رشد و استحکام پوست و مو بسیار موثر و سودمند هستند و انواع ویتامین ها را به بدن می رسانند.

در همه میوه های تازه و سالم ویتامینC  یافت می شود. ویتامین های گروه B و پیشتازهای ویتامین AA، ترکیبات کاروتنوئیدی و  بعضی از املاح و پتاسیم و منیزیم و املاح آهن در میوه ها وجود دارد. در بعضی ازمیوه ها هم مقدار کمی کلسیم وجود دارد که این میوه ها جزو بهترین میوه ها هستند، اما بیشترین ویتامین های موجود در میوه ها ویتامین C است که از ناپایدار ترین ویتامین هاست و بهترین شکل مصرف آن خوردن میوه های تازه است.

برای مراقبت از کودک بهتر است از چه زمانی به بچه‌ها میوه بدهیم؟

کودکان از زمان تولد تا ۶ ماهگی تنها نیاز به شیر مادر دارند. از ۶ ماهگی و با آغاز تغذیه تکمیلی که نوع غذا خوردن کودک از حالت مایع به لعابی، پوره، پوره سفت و غذای سفره تغییر می ‌کند، تغییرات تکاملی برای دریافت مواد‌ غذایی در کودک ایجاد شده و بنابراین تنوع مصرف خوراکی ‌ها هم شروع می ‌شود ولی این تنوع با مقدار کم یعنی یک قاشق مرباخوری شروع می‌ شود و تا ۱۲ قاشق مرباخوری می ‌رسد تا بدن نوزاد آنزیم لازم برای هضم را داشته باشد.

از آنجا که امکان دارد کودکان زمینه حساسیت به میوه داشته باشند، باید مصرف را با میوه‌ هایی شروع کرد که زمینه ایجاد حساسیت ندارند. بهترین میوه ‌‌ای که در چند هفته ابتدایی آغاز تغذیه تکمیلی می ‌توان وارد برنامه غذایی کودک کرد، آبمیوه رقیق است که به ‌تدریج به غلظت آن افزوده می ‌شود.

در مورد سبزی ‌ها هم بهتر است تغذیه با آب هویجی که با آب سیب مخلوط شده آغاز شود. به ‌تدریج و با بزرگ شدن کودک می ‌توان میوه‌ ها را به‌ صورت پوره و بعد تکه ‌های کوچک در روند افزایش جویدن و بلعیدن وارد برنامه غذایی کودک کرد. آخرین میوه ‌ای که در این روند باید وارد برنامه شود، مرکبات است، زیرا مرکبات ممکن است حساسیت ‌زا باشند. تنها انتخاب موجود در میان مرکبات آب لیمو شیرین است که میزان حساسیت ‌زایی آن از دیگر انواع مرکبات کمتر است.

پوست میوه‌ها را باید برای کودکان گرفت؟

پوست میوه، هم می ‌تواند برخی مواد مغذی را به بدن کودک برساند و هم مواد سمپاشی شده را وارد بدن او کند. در نتیجه بعضی میوه‌ ها که پوست ‌شان حاوی فیبرهای نامحلول است، به ‌دلیل نفاخ بودن و نیز به‌ دلیل آن‌که کودکان نمی ‌توانند آن ‌ها را خوب بجوند، بهتر است پوست گرفته شوند.

همچنین توصیه می ‌شود، پوست میوه‌ های وارداتی که حاوی مواد نگهدارنده هستند، گرفته شود. با توجه به فصل گرما و امکان رشد عوامل بیماری ‌زا در میوه‌ ها نیز بهتر است میوه‌ ها در این فصل تا حد امکان بدون پوست مصرف شوند.

میوه ها منبع مهمی از ویتامین ها هستند

میوه ها منبع مهمی از ویتامین ها از جمله  A-C ، پتاسیم ، کربوهیدرات و فیبرها هستند و مصرف آنها بصورت خام مفیدتر است.

همه ما می دانیم که خوردن انواع میوه تاثیر بسزایی در سلامت و تندرستی دارد. به همین دلیل همان قدر که خوردن میوه برای بزرگسالان لازم و ضروری است، در کودکان و برای مراقبت از کودک هم اهمیت بسزایی دارد.

کودکان باید روزانه بین ۲ تا ۵ واحد میوه دریافت کنند، چون این گروه غذایی بخشی از نیاز آن‌ ها را به مواد معدنی و آنتی‌ اکسیدان‌ ها تامین می ‌کند. خوشبختانه چون اغلب میوه ‌ها خوشرنگ و خوشمره هستند و طعم شیرین دارند، مورد علاقه اغلب کودکان هستند .

در نتیجه به راحتی می‌ توان با توجه به خواص ویتامینی، معدنی و نیازهای سنی کودک، آن‌ ها را وارد برنامه غذایی کودک کرد ولی نکته اینجاست که مصرف این گروه غذایی در میان کودکان باید با رعایت اصولی همراه باشد تا برای کودکانی که سیستم گوارش حساسی دارند، مشکلی ایجاد نکند.

چه میوه‌ هایی حساسیت ‌زا هستند؟

حساسیت در اثر عوامل ژنتیک -که سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال می‌ کند- ایجاد می‌ شود. در میان غذاهای مختلف حساسیت ‌زا بخشی از میوه‌ ها هم قرار دارند. برخی از این میوه‌ ها عبارتند از:

-          توت فرنگی

-          کیوی و‌ نارنگی

در مورد توت فرنگی به‌ دلیل خلل و فرجی که در این میوه وجود دارد به طور معمول شست‌و‌شوی آن درست انجام نمی‌ شود و به همین دلیل احتمال دارد علاوه بر ایجاد حساسیت، مسمومیت نیز ایجاد کند. بنابراین در مصرف این میوه برای کودکان باید احتیاط کرد. در صورتی که کودک شما از خوردن میوه امتناع می کند مقاله درمان بد غذایی کودک را به شما پیشنهاد می کنیم.

 پرستار بیمار

پرستار سالمند



نوشته شده توسط hasty در شنبه 25 آبان 1398

6 دلیل برای افرادی که گریه می کنند قوی تر هستند

6 دلیل برای افرادی که گریه می کنند قوی تر هستند

از این به بعد گریه کردن افراد را نشانه ضعف آنان ندانید چون که متخصصان روانشناسی علاوه بر بیان فایده های گریه کردن برای روح و روان از نشانه های قدرتمند بودن به این نوع رفتار نگاه می نمایند.

چرا افرادی که گریه می کنند قوی تر هستند

گرچه گریه کردن یک امر طبیعی است ولی بسیاری افراد سعی می کنند آن را مخفی کنند همانطور که ممکن است بعضی از ما سریعا اشک های مان را پاک می کنیم تا حال خود را پنهان کنیم که وقتی شخصی حال ما را پرسید دروغ بگوییم خوبیم ولی گریه نشانه ضعف نیست بلکه نشانه قوت است یا بهتر است بگوییم دلیلی برای قوی تر بودن است. در ادامه این بخش به دلایل قوی بودن افرادی که گریه می کنند خواهیم پرداخت.

تاثیرات مثبت گریه در کار و زندگی

  • گریه برای سلامتی مفید است.
  • گریه به پیشرفت کمک می کند.
  • وقتی که گریه می کنید بدنتان شروع به آرام شدن می کند در واقع این بروز احساسات موجب آرامش تان می گردد به همین خاطر احساس بهتری پیدا می کنید.
  • گریه به دفع سموم از بدن کمک می کند و به عنوان مکانیزم دفاعی مقابل جرم ها و باکتری ها عمل می کند به خاطر داشته باشید دفعه بعد که گریه می کنید سموم از بدن دفع می شود.
  • گریه به درمان استرس کمک می کند.
  • رد کردن موقعیت های دردناک و طوری عمل کردند که انگار هیچ اتفاقی نیافتاده است به پیشرفت شما هیچ کمکی نمی کند اما گریه راه سالم برای بروز احساسات است.

گریه کردن موثر در درمان استرس

گریه غم و اندوه را تسکین می دهد

از دست دادن فردی که به شما نزدیک است اتفاق ساده ای نیست ولی غوطه ورشدن درغصه به شما کمکی نمی کند سعی کنید از لاک خود بیرون بیایید و برای تسکین این غم گریه کنید.

گریه به احساس شما کمک می کند

آیا تا به حال در ناراحتی غوطه ور بوده اید و ندانید چه حسی دارید خوب گریه کردن باعث میشود احساسات منفی را بیرون بریزید و به آرامش برسید تا بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

گریه آسیب پذیری رانشان میدهد

آسیب پذیری چیز بدی نیست گریه نشان میدهد نه تنها از بروز احساس نمی ترسید بلکه توجه زیادی هم به اینکه جامعه چه فکر میکند نمی کنید گریه قوت را نشان میدهد نه ضعف را.

 پرستار بچه



نوشته شده توسط hasty در شنبه 25 آبان 1398

بیماری پمفیگوس چیست و چه علائمی دارد؟ (بخش دوم)

بیماری پمفیگوس چیست و چه علائمی دارد؟ (بخش دوم)

راه و روش تشخیص بیماری پمفیگوس

- آندوسکوپی بدهید:

در صورتی که پمفیگوس ولگاریس دارید، امکان دارد پزشک شما آندوسکوپی برای بررسی زخمهای گلویتان تجویز کند. این روش شامل قرار دادن لوله ی انعطاف پذیر (آندوسکوپ) در داخل گلو است.

درمان های بیماری پمفیگوس که فقط پزشک باید تجویز کند

درمانش معمولا با داروهایی شروع می شود برای کاهش نشانه ها و علائم و برای جلوگیری از عوارض جانبی، به طور کلی موثر تر است در صورتی که در اسرع وقت شروع شود و امکان دارد شامل بستری شدن در بیمارستان باشد. پمفیگوس ممکن است تهدیدی برای زندگی باشد برای همین باید درمان آن به صورت جدی دنبال شود.

 راه های درمان بیماری پمفیگوس

داروهای بیماری پمفیگوس:

امکان دارد داروهای تجویزی زیر به تنهایی یا به صورت ترکیبی، بسته به نوع و شدت پمفیگوس شما متفاوت باشد،

کورتیکواستروئیدها:

برای اشخاص مبتلا به نوع خفیف این بیماری، کرماستروئید امکان دارد به اندازه کافی برای کنترل آن موثر باشد.

برای بعضی دیگر، درمان اصلی با کورتیکواستروئیدها، مواردی مانند قرص های پردنیزول است.

استفاده از کورتیکواستروئیدها برای مدت زمان طولانی یا در دوزهای بالا امکان دارد موجب عوارض جانبی جدی شود، شامل افزایش قند خون، کاهش استخوان، افزایش خطر ابتلا به عفونت، آب مروارید، گلوکوم و توزیع مجدد چربی بدن، که منجر به گرد شدن صورت می شود (صورت ماه شکل).

 داروهای تجویزی برای بیماری پمفیگوس

  • سرکوب ایمنی:

داروهایی از قبیل آزاتیوپرین (ایمورن) یا میکروفنولات موفتیل (سلولز) به سیستم ایمنی بدن شما درحفاظت و مقابله با حمله به بافت سالم کمک می کند که امکان دارد شامل عوارض جانبی جدی، از جمله افزایش خطر ابتلا به عفونت شوند. 

  • درمان های بیولوژیک:

در صورتی که دیگر داروها به شما کمک نمی کنند یا برای تحملشان برایتان دشوار است، پزشکتان ممکن است یک دارویی به نام ریتوکسیماب (ریتوکسان) را پیشنهاد کند. این دارو تزریقی است. این دارو گلبول های سفید خون که مسئول تولید آنتی بادی های پمفیگوس هستند را هدف قرار می دهد. 

  • آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد ویروسی و ضد قارچی:

اینها می توانند برای کنترل یا جلوگیری از عفونت استفاده شوند.

  • داروهای دیگر:

داروهای دیگر که سیستم ایمنی را تغییر می دهند امکان دارد موثر باشد. اینها شامل ایمونوگلوبولین داپسون و هموگلوبین داخل وریدی هستند.

 بیماری پمفیگوس با چه دارویی درمان می شود؟

تغییرات لازم در شیوه زندگی اشخاص مبتلا به این بیماری و درمان های خانگی بیماری پمفیگوس دهانی:

- از پودر تالک استفاده کنید: این پودر را روی پوست خود بپاشید تا بتواند از چسبنام شدنشان جلوگیری کند.

- از پوستتان محافظت کنید: از فعالیت هایی که ممکن است باعث آسیب و یا آلودگی زخم های شما شود، بپرهیزید.

- دستورالعمل مراقبت از زخم پزشک خود را دنبال کنید: مراقبت خوب از زخم های شما می تواند به جلوگیری از عفونت و زخم کمک کند.

- قرار گرفتن در معرض آفتاب را کم کنید: نور ماوراء بنفش ممکن است باعث ایجاد تاول های جدید شود.

- داروهای خود را طبق تجویز پزشک مصرف کنید : متوقف کردن و یا تغییر دوز باعث می شود وضعیت شما بدتر شود. همچنین، وسایل شخصیتان را با دیگران به اشتراک نگذارید.

- با دندانپزشک خود درباره حفظ سلامت دهان و دندان صحبت کنید: اگر دچار تاول در دهانتان هستید، دندان هایتان را به طور صحیح مسواک بزنید.

- از غذاهای بپرهیزید: برخی از غذاها مانند سیر، پیاز و غیره ممکن است موجب برانگیختگی در دهان شما شود.

- با پزشک خودتان در مورد احتیاج به مکمل های کلسیم و ویتامین D صحبت کنید.

- قرارگرفتن در معرض آفتاب را کم کنید:نور ماوراء بنفش ممکن است باعث ایجاد تاول های جدید شود.

پرستار کودک

پرستار بیمار



نوشته شده توسط hasty در شنبه 25 آبان 1398

بیماری پمفیگوس چیست و چه علائمی دارد؟ (بخش چهارم)

بیماری پمفیگوس چیست و چه علائمی دارد؟ (بخش چهارم)

مراقبت از دهان در بیماری پمفیگوس

برخی از این نکات را برای مراقبت از بهداشت دهان و دندان خود در نظر بگیرید:

  • از یک مسواک نرم استفاده نمایید.
  • از دندانپزشک خود بخواهید در مورد دهان و دندان طبیعی یا گزینه های طبیعی برای کشتن میکروب ها و از بین بردن درد به شما ایده و کمک بدهد. اگر از دهانشویه ضد درد استفاده می کنید، قبل از خوردن و تمیز کردن دندان ها از آن استفاده کنید.
  • با دندانپزشکی ملاقات کنید که با پمفیگوس آشناست ، او می تواند به شما در پیدا کردن راه هایی برای درمان دندان ها و دهان کمک کند.

احتیاط های لازم برای بیماری پمفیگوس دهانی

توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به پمفیگوس

از مواد غذایی تیز، اسیدی، خیلی ترد و یا تند در زمانی که زخم دهانی دارید، بپرهیزید. امکان دارد پیاز و سیر زخم را تحریک کنند. در نظر گرفتن میزان حاوی زیاد تیول و فنل را در خوراکی ها و غذاها فراموش نکنید. تحقیقات محدودی نشان می دهد که این غذاها ممکن است موجب بروز علائم شوند.

با این حال در نظر داشته باشید که تیل و فنول آنتی اکسیدان های مهمی هستند. حذف تمام غذاهای حاوی تیول های بالا و فنل ها ممکن است منجر به رژیم غذایی نامتعادل شود. انجام تحقیقات بیشتری در مورد اهمیت این آنتی اکسیدان ها برای پمفیگوس مورد نیاز است.

برخی از غذاهایی با مقادیر زیاد این مواد، عبارتند از:

  • فلفل قرمز
  • خیار
  • اسفناج
  • آووکادو
  • لوبیا سبز
  • آرتیشو
  • چای سیاه و سبز
  • گیاهان و ادویه جات
  • نخود فرنگی
  • قهوه
  • کاکائو و شکلات
  • لبنیات و سویا
  • انواع توت ها
  • گندم سیاه

نقش تغذیه در بیماری پمفیگوس

داروهای گیاهی و مکمل ها را در بیماری پمفیگوس در نظر بگیرید :

پیش از تلاش با گیاه یا مکمل، همیشه با پزشک اولیه پفیگموس خود صحبت کنید این مواد آنها می توانند با داروهای شما تداخل برقرار کنند و یا حتی علائم را تشدید کنند. در صورتی که شما علاقه مند به مکمل ها و داروهای طبیعی هستید، ابتدا مطمئن شوید خواص شناخته شده آنها را کامل بررسی کرده اید،

بسیاری از آنها سیستم ایمنی بدن را تحریک می کنند و به آن «قدرت» می رسانند که می تواند پمفیگوس را بدتر کند. درمان های طبیعی بدون ریسک نیستند با این حال، برخی تحقیقات نشان می دهد این مواد می تواند برای افراد مبتلا به پمفیگوس مفید باشند عبارتند از:

  • میوه های حاوی ویتامین C
  • آنتی اکسیدان اسید اوریک
  • مکمل کلسیم و ویتامین D

بیماری پمفیگوس درمان گیاهی هم دارد؟ نقش ویتامین در بیماری پمفیگوس

اقدامات احتیاطی بیماری پمفیگوس:

سعی نکنید پمفیگوس راخودتان تشخیص دهید یا درمان کنید چرا که این بیماری می تواند بدون درمان مناسب باعث مرگ شود.

اکثر مردم نیاز به مدیریت پزشکی حرفه ای درازمدت دارند - از جمله مواد مخدر. قبل از صحبت با پزشک خود، داروها یا درمان ها را متوقف نکنید یا تغییر ندهید.

عوارض جانبی داروها را می توان با تنظیم دوز و یا سایر تغییرات حذف کرد. بازدید منظم تیم مراقبت های بهداشتی، از جمله متخصص پوست، دندانپزشک، پزشک مراقبت های اولیه و چشم پزشک، می توانند در پیدا کردن مشکلاتی مانند عفونت، در اوایل ظهور قبل از بروز عوارض جدی کمک کند.

در صورتی که دچار علائم عفونت پوستی مانند تورم، ترشحات ناخوشایند از تاول ها، تب و یا پوستی که بسیار دردناک، گرم و قرمز شدید، با پزشکتان تماس بگیرید.

احتیاطات لازم برای بیماری پمفیگوس

سازمان پمفیگوس بین المللی و بنیاد پمفیگوئید توصیه می کنند استفاده از هر گونه درمان های طبیعی که سیستم ایمنی را تقویت می کنند، پرهیز کنید، زیرا معتقدند چنین داروهایی امکان دارد فعالیت های بیماری را نیز افزایش دهند.

تحقیقات نشان می دهد که درمان های گیاهی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، مانند مکمل های اکیناسه، می تواند باعث عود پمفیگوس شود. قبل از شروع به بررسی تاثیر بالقوه سلامتی هر نوع درمان طبیعی مورد نظرتان کنید و در مورد استفاده از آن با پزشک خود صحبت کنید.

پرستار سالمند

 



نوشته شده توسط hasty در شنبه 25 آبان 1398

نکاتی که والدین و پرستارنوزاد پسر باید حتما بدانند

نکاتی که والدین و پرستارنوزاد پسر باید حتما بدانند

در حالی که در انتظار به دنیا آمدن فرزند پسر برای هستید، باید حتما از رازهای مهمی اطلاع داشته باشید که کمک بزرگی به شما می کند.

10 راز که والدین فرزند پسر باید بدانند

داشتن فرزند پسر یعنی آمادگی برای هیجان و انرژی بالا ، درست همان چیزی که بارها در مورد این موجودات دوست داشتنی پر تکاپو از والدین شان شنیده اید چرا که حتما در اقوام خود پسربچه دارید و می دانید که آنها را بمب انرژی می نامند . حالا نوبت شماست ، شمایی که در انتظار به دنیا آمدن نوزاد پسر هستید.

-          دختر و پسر در ابتدا شبیه دیده می شوند :

در مراحل اولیه رشد جنینی، اندام های جنسی نوزادان غیرقابل تشخیص هستند. پسران و دختران تا حدود هفت هفته رشد در دستگاه تناسلی مشابهی دارند. زمانی که تستسترون شروع به رشد می کند، مرد کوچک برجسته تر خواهد شد و جنسیت قابل دیدن خواهد بود.

-          در18 هفتگی می توانید متوجه جنسیت نوزاد پسر شوید :

سونوگرافی بهترین راه برای پی بردن به سلامت و جنسیت نوزادتان است. در حالی که تفاوت های جنسیتی در حدود ماه دوم قابل توجه می شوند، تکنولوژی سونوگرافی به اندازه کافی قدرتمند نیست که آن ها را ببیند. زمانی که نوزاد به 18 هفته نزدیک تر است، به احتمال زیاد به اندازه کافی بزرگ خواهد شد تا بتوانیم به راحتی او را ببینیم.

-          پسران در بدو تولد بزرگتر از نوزادان دختر هستند:

بزرگ ترین بچه که تا به حال متولد شده یک پسر بیست و دو پوندی بوده است. به طور کلی پسران 3 - 4 اونس سنگین تراز دختران در هنگام تولد هستند. برخی فکر می کنند که این چند اونس بیشترکمی به تاخیر زایمان کمک می کند. به طور متوسط، زایمان پسر بچه 45تا 30قیقه بیشتر طول می کشد.

-          آبی همیشه برای پسران نیست :

می دانید وقتی همه چیز آبی است در بخش پسرانه مغازه هستید از کامیون، دایناسورها، لوازم ورزشی در بخش پسران بفروش می رسد - بنابراین چقدر خنده دار است که رنگ صورتی در اصل به عنوان یک انتخاب مردانه برای نوزادان به بازار عرضه شود ؟ رنگ ها در اوایل دهه 1900 متداول شدند، اما تا دهه 1930 بود که مصرف کنندگان ترجیح دادن آبی برای پسران باشد.

-          ممکن است در ابتدا کمی سینه داشته باشد :

در طول نه ماه بارداری، او در معرض سطح بالایی از استروژن قرار گرفته است. وقتی زایمان می کنید ، بدن او ممکن است نسبت به برگشت استروژن با تورم موقت بافت سینه واکنش نشان دهد. این کاملا طبیعی است و جای نگرانی نیست. در عرض چند هفته تورم ناپدید خواهد شد و فراموش خواهید کرد که این اتفاق رخ داده است.

-          پسران مشغول تر هستند:

به طور کلی پسران به احتمال زیاد در حال رفتن هستند. در حالی که هیچ تفاوت واقعی بین پسرها و دخترها که چه وقت برای اولین بار در حال حرکت یا راه رفتن هستند، وجود ندارد پسرها بیشتر به راه رفتن علاقه دارند. تصور می شود این افزایش تمرکز بر تحرک ، چیزی است که پسران را یک یا دو ماه پشت سر دختران قرار می دهد زمانی که نوبت به صحبت کردن و مهارت های زبانی،می رسد اما بدون نگرانی، پسران معمولا تا سه سالگی به دختران می رسند.

-          نعوظ :

بسیاری از مادران و پدران جدید وقتی برای اولین بار متوجه نعوظ فرزند تازه متولد شده خود می شوند احساس نگرانی می کنند. نعوض (راست شدن آلت تناسلی در مردان) در نوزاد کاملا طبیعی است در حقیقت او حتی در رحم همانطور بوده است. هشدار، در صورتی که می خواهید پوشک او را تعویض کنید و متوجه شدید ، آلت نوزاد راست شده چند ثانیه ای دوباره پوشک او را ببندید - راست شدت آلت در نوزادان اغلب نشانه این است که مثانه کوچک او پر است.

-          ختنه کردن نوزاد پسر:

یکی از اولین تصمیمات پزشکی که باید انجام دهید این است که پسر خود را ختنه کنید یا نه. جراحی پوست ختنه گاه می تواند برای اهداف مذهبی و  یا زیبایی صورت پذیرد. در حالی که میزان ختنه در حال کاهش است، حدود 75 درصد از پسران هنوز در حال ختنه شدن هستند. درباره این گزینه با پزشک اطفال ، شوهرتان صحبت کنید، یا تحقیقی انجام دهید تا به شما در مورد آنچه که برای خانواده تان مناسب است، کمک کند البته در کشور های اسلامی امری واجب و لازم الاجرا است.

-          پسران شلوغی را دوست دارند :

محققان واقعیت جالبی در مورد مغز پسران نوزاد کشف کرده اند در حالی که دختران نوزاد ترجیح به تماشای و مطالعه عکس های تکی می دهند، پسرها بیشتر جذب عکس های گروهی از افراد می شوند.

-          پسران بی پروا هستند:

می دانیم موضوعی واضح است، ولی از لحاظ علمی پشتیبانی می شود. در مطالعات نشان داده شده است که پسران نسبت به دختران واکنش های طبیعی کمتری نسبت به محرک های بلند مثل (ازجا پریدن) دارند. هم چنین زمانی که کودکان با اسباب بازی هایی که مادرشان واکنش های منفی به آن ها نشان می دهد، احتمال بیشتری وجود دارد که این هشدارها را نسبت به دخترها نادیده بگیرند و بازی خود را ادامه دهند.

 پرستار کودک

پرستار بیمار

 

 



نوشته شده توسط hasty در شنبه 25 آبان 1398

مطالب پیشین


Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by emehregan